Model Railway Forum banner
401 - 420 of 1,128 Posts
Zapachowa MrsE chciała, żebym zepsuł na całego jednosilnikową szopę.
Przed:
View attachment 37829

Piętnaście minut później.
View attachment 37830

Misja zakończona.
Ekhm... czy jesteś absolutnie pewien, że powinieneś być tak publiczny w kwestii zamiłowania Pani MrsE do twoich, rzekomych, umiejętności w... yyy... brudnym dziale.....

..... w każdym razie, wyniki z pewnością pokazują znaczne brudne umiejętności z doskonałym pędzlem do włosów - gratulacje i - cóż - szczęśliwa dama..... 🤣

J
Ups, potrzebuję kapelusza i płaszcza [na wypadek pogorszenia pogody] długoterminowa przeprowadzka z Salisbury... Poszło - Teraz!!!

Discussion starter · #411 ·
Próbowałem wczoraj wieczorem nagrać trochę materiału filmowego z oświetlenia na makiecie, niezbyt pomyślnie. Muszę spędzić nad tym więcej czasu i użyć statywu. W każdym razie, oto mały klip tego, co udało mi się uzyskać.

Próbowałem wczoraj wieczorem nagrać trochę materiału filmowego z oświetlenia na makiecie, niezbyt pomyślnie. Muszę poświęcić na to więcej czasu i użyć statywu. W każdym razie, oto mały klip tego, co udało mi się uzyskać.

Wygląda całkiem elegancko, dobra robota dla was obojga.

Tylko taka myśl, patrząc na zdjęcie wygląda na to, że tory nie są wyrównane do środka każdego otworu. Wyglądają tak, jakby było więcej miejsca na zewnątrz każdego otworu. Czy szopa jest zestawem, jeśli tak, to musiała być zaprojektowana z wystarczającym prześwitem dla obu torów. Szopa dwutorowa Metcalf, którą zbudowałem kilka lat temu, ma tylko tyle miejsca dla obu torów. Mam nadzieję, że to pomoże, jeśli nie, to śmiało mi powiedz!
Kontynuuj to, co robisz.

To wspaniale i świadczy o was obojgu.
Pokazuje tylko, co można zrobić z podstawowym schematem Hornby Trackmat i powinno być inspiracją dla każdego, kto znajdzie układ tutaj lub na YT.

Discussion starter · #416 · (Edited)
Po prostu myśl, patrząc na zdjęcie wygląda na to, że tory nie są wyrównane do środka każdego otworu. Wyglądają tak, jakby było więcej miejsca po zewnętrznej stronie każdego otworu. Czy szopa jest zestawem, jeśli tak, to musiała być zaprojektowana z wystarczającym prześwitem dla obu torów. Szopa dwutorowa Metcalf, którą zbudowałem kilka lat temu, ma tylko wystarczająco dużo miejsca dla obu torów. Mam nadzieję, że to pomoże, jeśli nie, zapraszam do powiedzenia mi!
Kontynuuj to, co robisz.
Chris
Z tego kąta to tak wygląda. Lokomotywy nie wychodzą tam, wychodzą z drugiego końca. W górnym wątku udokumentowałem, że centralny filar nie pozwoliłby na miejsce dla dwóch lokomotyw, na sugestię @34C (chyba) odciąłem filar. Zobacz post #189.

Discussion starter · #417 ·
POCIĄG WIDMO.

Jak wielu z was śledzących ten wątek wie, The Fragrant Mrs E była pomysłodawcą wszystkich prac elektrycznych na tym układzie. To, czym się jeszcze nie podzieliłem - do tej pory - to jak wiele tak naprawdę zrobiła.

Postanowiła, że fajnie byłoby dodać „Pociąg Widmo” robiący rundy, wraz z upiornym oświetleniem pociągu, na cmentarzu, widmowymi błyskami w kościele i innymi upiornymi niespodziankami rozmieszczonymi wokół układu.

Jeśli obejrzysz wideo, na początku spójrz w lewy górny róg - zauważysz lokomotywę i trzy wagony wyjeżdżające z szopy silnikowej w momencie, gdy upiorne zielone światła automatycznie migoczą. Gdy pociąg przejeżdża obok stacji po prawej stronie, miej oko na kościół - światła tam zaczynają migać. A jeśli masz wystarczająco bystry wzrok, możesz dostrzec upiorne bliźniaczki wyglądające z jednej z chat…

Discussion starter · #420 ·
To, co powinienem był ci wczoraj powiedzieć, to to, że na całym układzie potajemnie rozmieszczone są kontaktrony. Ukryte w szopie na lokomotywy, przełączniki przywołują zielone blaski szeptem; magnes, zachowujący się podejrzanie jak różdżka, wyczarowuje światła zarówno w Jinty, jak i w wagonie.

Pod tymi niczego nie podejrzewającymi pojazdami czają się jeszcze dwa magnesy, z których każdy aktywuje siedem kontaktronów zakopanych między niektórymi podkładami, co sprawia, że kościół płonie płonącymi kolorowymi światłami, jakby organizował dyskotekę dla duchów kościelnych.

Wszystko wspaniale sprytne - TFME jest wyraźnie geniuszem, choć wspaniale szalonym.

401 - 420 of 1,128 Posts